O le a le maualuga o le vevela e mafai ona tatalia ai le alava kaponi, aisea e le mafai ai e le tele o oloa fiber carbon ona tetee atu i le vevela maualuga

O le a le maualuga o le vevela e mafai ona tatalia alava kaponi
O le alava carbon lava ia e maualuga tele le vevela o le vevela, ma e mafai ona taʻua o se mea e sili ona maualuga le vevela, ae o mea faʻapipiʻi fiber carbon e faʻalagolago i mea matrix.
Yan F cone e maua mai mea mata mai le suauu ma koale.Muamua, o le polyacrylonitrile e maua mai, ona maua ai lea o le fiva carbon e ala i le polyacrylonitrile.O manaʻoga faʻapitoa iinei e maualuga tele, ma o le faʻamaʻiina, carbonization ma graphitization i le faagasologa atoa o mea uma ia e manaʻomia le maualuga o le vevela e faʻamaeʻa ai, aemaise lava i lalo o le maualuga o le vevela o le tele o afe tikeri o le eliina o maa, pe a uma ona aveese le mekasini, o le carbon fiber tow. e maua, o lea o le alava carbon lava ia e matua maualuga le vevela tetee, e mafai ona tatalia le vevela maualuga o le 3000 ℃, ma mafai ona faatumauina se lelei faatinoga lelei.
Aisea e le mafai ai ona tetee le tele o oloa alava i le vevela maualuga?
E pei ona taʻua i luga, o le carbon fiber e lelei ma maualuga le vevela.I le gaosiga o oloa carbon fiber, e le na o se mea o le carbon fiber.E mana'omia fo'i se mea matrix e fa'amae'a ai le gaosiga o oloa tuai.O oloa alava kabone e tete'e i le vevela maualuga.Mafaufau i le maualuga o le vevela o le mea faʻavae.
O le mea moni o le tele o oloa fiber carbon e le maanuminumi ma vevela ona o mea faʻapipiʻi carbon fiber o le tele lava o le carbon fiber + resin-based composite material, ma o mea o loʻo i ai i le tuai fiber tow i le mea tuʻufaʻatasia e tusa ma le 40% -45%, o lea. gaosiga O le maualuga o le vevela o le gaosiga o le fiber carbon e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le vevela o le resini.E pei o le mataupu faavae o paelo laupapa.O le maualuga o le vevela faʻatapulaʻaina o resin ua avea ma tapulaʻa pito i luga o le maualuga o le vevela o oloa gaosi carbon fiber.
I lalo o tulaga masani, o le maualuga o le vevela o le resin matrix e tusa ma le 180C.Afai e sili atu i lenei vevela mo se taimi umi, o le a mafua ai ona liusuavai le resin matrix, lea o le a aafia ai le faatinoga mulimuli o le oloa.
E le gata i lea, ina ia faʻaleleia atili le maualuga o le vevela, o le a filifilia e le faʻavae tamatamai lima o le laʻau se matrix e maualuga le maualuga o le vevela, o lona uiga, o se palasitika faapitoa.Afai ei ai sau mea matrix ma sili atu tulaga lelei e pei o le PEK ma le PPS, o oloa carbon fiber gaosia o le a tetee i O le vevela e mafai ona oʻo i luga ole 20YC.Afai e mana'omia le maualuga o le tete'e o le vevela, e tatau ona filifilia matrix u'amea fa'ameamea.O ia tulaga maualuga o le vevela e mafai ona sili atu.


Taimi meli: Iuni-27-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou