Talanoa e uiga i le gaosiga o gaosiga o ie carbon fiber i Shenzhen

Alava kaponina faʻapupulaina i le maualuga o le vevela e avea o se mea faʻamalosia i le 1950s ma faʻaaogaina e gaosia ai mea faʻatau.O ulua'i alava e gaosia e ala i le fa'avevela seia o'o ina fa'atupuina.O le faagasologa e le lelei, ma o alava e maua mai e aofia ai le kaponi e na o le 20 pasene le maualalo o le malosi ma le maaa.I le amataga o le 1960s, o le atinaʻeina ma le faʻaogaina o le polyacrylonitrile e pei o mea mataʻutia na faia ai le carbon fiber e aofia ai le 55% carbon ma sili atu le faʻatinoga.O le auala autu mo le faagasologa o le liua o le polyacrylonitrile na vave ona avea ma auala autu mo le gaosiga muamua o le fiber carbon.

I le 1970s, o nisi tagata na faʻataʻitaʻi i le faʻamamaina ma le faʻaogaina o le alava kaponi mai le suauu.O nei filo e aofia ai le 85% carbon ma e sili ona lelei le faʻaogaina o le malosi.O le mea e leaga ai, latou te faʻatapulaʻaina le malosi faʻamalosi ma e le taliaina lautele.

O le fiber carbon o se vaega taua o le tele o oloa, ma o le faʻaogaina o le carbon fiber o loʻo faʻatupulaia vave i lea tausaga ma lea tausaga.

O le alava graphite e fa'atatau i se ituaiga o fibre modulus ultra-maualuga e gaosia i le suau'u pitch e pei o mea mata.O nei alava o loʻo i ai uiga o se faʻatulagaga tioata tolu-dimensional o le fausaga i totonu ma o se foliga mama o le carbon e taʻua o le graphite.

mea mata

O mea mata na fa'aaogaina e gaosia aialava kaponiua taʻua o le precursor, ma e tusa ma le 90% o le gaosiga o le alava carbon mea mata o le polyacrylonitrile.O le 10% o lo'o totoe o lo'o faia i le rayon ma le suauu.

O mea uma nei o polymers fa'aletino, e fa'aalia e molela'au o lo'o fusia fa'atasi i manoa uumi o kaponi kaponi.

I le faagasologa o le gaosiga, o loʻo faʻaaogaina kasa eseese ma vai, o nisi o nei mea ua mamanuina e tali atu ai i alava e ausia ai aʻafiaga faʻapitoa, o isi mea e faʻatulagaina, pe le faʻaalia e puipuia ai nisi o gaioiga i filo.O le tu'ufa'atasiga tonu o le tele o meafaitino i nei fa'agasologa ua manatu fo'i ose mealilo tau fefa'ataua'iga.

faiga gaosiga

I le vaega kemikolo ma masini o lealava kaponifa'agasologa o le gaosiga, o manoa po'o alava muamua e tosoina i totonu o se ogaumu ma fa'avevela i se vevela maualuga tele i le leai o se okesene.A aunoa ma le okesene, e le mafai ona mu alava.Nai lo o lea, o le maualuga o le vevela e mafua ai ona teteʻe malosi le alava atoms seʻia oʻo ina aveesea atoms e le o kaponi.O lenei faiga, e taʻua o le carbonization, e aofia ai fusi uumi o alava o loʻo pipii mau, ma totoe ai na o ni nai atoms e le o ni kaponi o totoe.Ole fa'asologa masani lea o fa'agaioiga mo le gaosiga o alava carbon fa'aaoga polyacrylonitrile.

1. Ie kaponi fibre o se mea conductive, ma e tatau ona taofia mai meafaigaluega eletise ma punaoa malosiaga ma puipuiga faatuatuaina e tatau ona faia i le taimi o le tuuina ma le fausiaina.

2. O le punou o ie carbon e tatau ona aloese mai le teuina, felauaiga ma le fausiaina.

3. O le resini lagolago o ie carbon fiber e tatau ona faʻamaufaʻailogaina ma teu ese mai faʻapogai afi, susulu o le la ma nofoaga e maualuga le vevela.

4. O le nofoaga o lo'o saunia ma fa'aoga ai le resini e tatau ona fa'amama lelei.

5. O tagata faigaluega o lo'o galulue i luga o le nofoaga e tatau ona latou faia ni faiga fa'atatau lelei mo le puipuiga.


Taimi meli: Nov-21-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou