"Black Gold" carbon fiber e agavaa mo le igoa "tupu o meafaitino"

Faatasi ai ma taumafaiga le faatuaoia a loʻu atunuu i le tulaga o mea fou, ua ausia pea lava pea e tekinolosi alava carbon i le tele o taimi taua, talepeina le poloka tekinolosi o atunuu atiaʻe i fafo, ma faasolosolo ona nofoia se tulaga taua i le lalolagi maketi carbon fiber.

I le avea ai o se vaega taua o mea faʻapipiʻi faʻapitoa, maualuga-faʻatinoga 3-fiber o loʻo faʻatusalia e le carbon fiber o se atinaʻe atinaʻe autu i le alamanuia maualuga-tekonolosi ma le puipuiga a le atunuʻu o atunuu uma o le lalolagi, ma o loʻo i ai se atinaʻe gafatia e le mafai ona le amanaiaina. .Faatasi ai ma lona faʻatinoga lelei ma faʻataʻitaʻiga taua, o le carbon fiber ua avea ma "tupu o meafaitino" moni.

Aisea ealava kaponifai mai "auro uliuli"?

Shangge Fangmeng Laifan.O le fila Zhan o se faʻasalalau maualuga maualuga-modulus fiber faʻatasi ai ma le faʻafefiloi o mea e sili atu i le 9%;Xinxing tulaga muamua i filo vailaʻau uma.O le malosi o le fibre tisiketi e 7 i le 10 taimi o le sila, ma le mamafa o le 1/4 o le sila.E iai foʻi mea e pei o le anti-fatigue ma le malosi maualuga, o lea e taʻua ai o le "auro uliuli" o le 21st seneturi.

E masani ona fa'aaogaina e le alava kaponi le acrylic (polyacrylonitrile) ma le alava viscose e fai ma mea mata;i le ogatotonu, o le alamanuia alava polo e masani ona aofia aialava kaponima ana oloa.Mai le siliki mata i le mea tu'ufa'atasi mulimuli, e masani ona mana'omia le alu i le tele o laasaga o gaioiga.O oloa ogatotonu e tatau ona aofia ai ituaiga e tolu: alava carbon ma ana oloa, prepregs, ma mea tu'ufa'atasi.

Mai le manatu o le talosaga, Ruidao Yutui ua matua faʻaaogaina i vaalele, aerospace ma isi puipuiga, e aofia ai le gaosiga o vaalele, satelite, rockets, missiles, radar, ma isi. mo maketi o lo'o fa'atupula'ia e pei o palasitika fa'ainisinia fa'amalosia e fa'avae alava carbon, va'a mamafa, fa'amalosia fale, ma le fa'atupuina o le matagi ua fa'ateleina i lea aso ma lea aso.E le gata i lea, o faʻamoemoega maketi mo le atinaʻeina o vaega taʻavale ma masini faʻafomaʻi e matua faʻamoemoeina foi.

Aigaalava kaponio loo umi lava le ala e alu ai!

Mai le vaaiga a le maketi i totonu o le atunuu, i le 210, o le manaoga mo le fibre soofaatasi a loʻu atunuu e 48,000 tone, ae o le sapalai o le carbon fiber i totonu o le atunuu e itiiti ifo i le 20,000 tone, ma o le fua faatatau o le ola tutoatasi e na o le 4%.I le tulaga maualuga o arrowhead fibers, o loʻo i ai i loʻu atunuu le gaosiga o loʻo i ai nei o loʻo i ai pea ni faaletonu, e le mafai ona ausia le faʻatupulaia o manaoga i totonu o le atunuʻu, ma o le va i le va o le sapalai ma le manaʻoga ua oʻo mai foi.

Va'ai i le lalolagi, le fa'aogaina o le lalolagialava kaponimea i le 2022 sili atu i le 100,000 tone, ma o le faʻaaogaina i le fanua o vaalele "vaalele" na oʻo atu i le 38 R0 tone, ma o loʻo i ai foi se manaʻoga mo le 30 tone i le malae vaalele.O atunuu autu e gaosia ai le carbon fiber o Iapani, Amerika, ma Europa.Atunuu atiaʻe, e pei o Korea i Saute, ma isi, o nei atunuʻu faʻatekonolosi faʻatekonolosi ua latou pulea lelei le R & D tekonolosi ma nofoia se tulaga taʻutaʻua i le maketi o le carbon fiber i le lalolagi e ala i le faʻatulagaina o fuafuaga.

I le lumanaʻi, faʻatasi ai ma le alualu i luma o tekinolosi faʻalotoifale ma le tele o le gaosiga o le tele o le gaosiga o le atunuʻualava kaponi, o le a faʻaleleia le tulaga o le puʻupuʻu i le maketi, ma o le tau o mea faʻapipiʻi carbon o le a faasolosolo malie.Ae ui i lea, o le maketi carbon fiber atoa o loʻo i ai pea le tele o avanoa mo le tuputupu aʻe.O loʻo faʻatatauina o le aofaʻi o manaʻoga i le 20 tausaga o le a sili atu i le 420,000 tone, o se faʻaopoopoga tele o le 4 taimi faʻatusatusa i le 2020.


Taimi meli: Nov-16-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou