O le gaosiga o le alava kaponi, fa'afefea ona fa'agaoioia oloa fa'alava

O mea alava malepelepe o se ituaiga o mea tu'ufa'atasi ma le maualuga tele o fa'atinoga.A'o fa'atosina lelei le fa'atinoga o fa'atinoga o mea fa'alava kaponi, o lo'o iai fo'i le fa'atinoga o mea matrix e lelei tele.O le lelei fo'i lea o le fa'atinoga o lo'o maua e le tele o mea tu'ufa'atasi.E mafai E matua lelei lava le mauaina o le lelei o le tele o mea tu'ufa'atasi.O matou o se gaosiga faʻapolofesa o oloa carbon fiber.O lenei tusiga o le a talanoa e uiga i le malamalama talafeagai o le gaosiga o le carbon fiber e malamalama atili ai i oloa carbon fiber.

I le gaosiga o oloa carbon fiber, o la tatou gaosiga o le muamua fuafua le tele o le oloa e tusa ai ma manaoga o le tagata faatau, ona faia lea o le gaosiga faʻapitoa e tusa ai ma ata o a tatou oloa fiber e iloa ai le tele o mea mataʻina e manaʻomia. , ona avatu lea o se aofaiga patino.I le gaosiga o oloa carbon fiber, o le mea mataʻutia o le fiber composite mea e filifilia e tusa ai ma le faʻatinoga o manaʻoga, ona faia lea o le prepreg e tusa ai ma le mea muamua na fuafuaina, ma o le laulau tutusa e tipi ma faʻapipiʻi, e masani ona faʻaaoga O. , ± 45′, 90 angle lay-up method, ma faʻamaeʻaina le gaosiga o oloa carbon fiber e tusa ai ma le auala o le mamanu muamua.I le gaosiga ma le gaosiga o oloa carbon fiber, o le mea sili ona taua o le fesoʻotaʻiga o faʻamatalaga.

E fa auala fa'agaioiga ole alava kaponi:

1. O le oloina, oloina o le faia lea o le saʻo atoatoa o oloa alava carbon sili atu ona fetaui ma manaoga saʻo, e pei o le saʻo saʻo o luga o ipu carbon fiber, lea e mafai ona sili atu le mafolafola.

2. viliina.O le viliina o le viliina lea o pu i luga o le oloa alava kaponi e ala i se meafaigaluega e sili atu le faʻamaeʻaina o mea e manaʻomia mo le faʻapotopotoga, e aofia ai ma nisi e manaʻomia le faʻapipiʻiina o nati e faʻamaeʻa ai le faʻapotopotoga.E tatau foi ona vili muamua pu, o lea e manaʻomia ai le auala e viliina ai iinei.O manaʻoga mo le ulu tipi e maualuga tele iinei, ma o loʻo i ai se tulaga faʻapipiʻi i le taimi o le gaosiga o le lapiti, lea e manaʻomia ona gauai i ai.

3. Liliu, liliu o le mea moni o le gaosiga o oloa carbon fiber, ina ia mafai ai ona sili atu le tele o oloa carbon fiber e fetaui ma manaoga, ma o le tele o oloa tetele e tipiina i se tulimanu tele.

4. Milling, milling e sili atu i se faiga faasaʻo faiga, lea e tele lava o se faiga faasaʻoga mo nisi oloa, ma e tatau ona gauai atu e aloese mai burrs po delamination i le faagasologa o le faagasologa.

Ona i ai lea i le gaosiga o le fiber carbon, o le a tatou iloa ai pe a faʻaogaina le fiva carbon, o manaʻoga mo le meafaigaluega tipi e maualuga tele.E manaʻomia le faʻamautinoaina o le meafaigaluega tipi e maʻai, ona le faigofie ai lea ona i ai burrs ma delamination i le taimi o gaioiga.E tusa ai ma le faʻatauina o oloa carbon fiber, o matou o se tagata gaosi oloa faʻapitoa i le gaosiga o oloa carbon fiber.E sefulu tausaga o matou poto masani i le fanua o le gau o fiber.O loʻo matou galulue i le gaosiga ma le faʻaogaina o oloa a le carbon fiber.E iai a matou mea faʻapipiʻi atoatoa ma masini faʻapipiʻi atoatoa.Faʻauma le gaosiga o ituaiga eseese o oloa fiber gau, ma faʻavasega le gaosiga e tusa ai ma ata.O oloa a le carbon fiber board o lo'o gaosia o lo'o fa'atau atu fo'i i le tele o alamanuia, ma ua autasia ma vi'ia.


Taimi meli: Tes-19-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou