O le a le alava carbon?E te fia iloa atili?

O le alava carbon o se alava maualuga-malosi ma maualuga-modulus ma se kaponi anotusi o le sili atu i le 90%, ma o se mea fiber faifai pea e aofia ai mautu molelaula carbon tumau i se fausaga layered.E faia i le alava acrylic ma viscose fiber e ala i le vevela maualuga oxidation ma carbonization.
alava kaponi fms
O se alava carbon ma le mafiafia o le 1/10 o le lauulu o le tagata e mafai ona i ai se malosi tensile o 7-9 taimi o le sila, ma o lona mamafa patino e na o le 1/4 o le sila.
O le faagasologa o le gaosiga o le carbon fiber ua vaevaeina i ni laasaga se fa: polymerization, spinning, pre-oxidation, ma carbonization.O le faʻaogaina i lalo ole alava carbon e manaʻomia e le gata o mea faʻapipiʻi, ae faʻapea foʻi le lalagaina, prepreg, winding, pultrusion, molding, RTM (resin transfer molding), autoclave ma isi faiga., faʻavae carbon, faʻavae sima, faʻavae uʻamea.

1. Fa'amatalaga alava kabone
1k, 3k, 6k, 12k ma le 24k tele tow carbon fiber ie, 1k e fa'atatau i le lalagaina 1000 carbon fiber.

alava kaponi

 

2. Tensile modulus of carbon fiber Tensile modulus e faasino i le mamafa i le sikuea mita e mafai e le alava ona tauave a'o le'i gau, e atagia mai ai le maualuga o le malosi ma le maualuga o le alava e fa'aloloa i lalo o se mamafa.Fua o le Modulus IM6/IM7/IM8, o le maualuga o le numera, o le maualuga o le modulus ma le faigata o mea.E tele togi o alava kaponi, maualuga modulus grade, medium modulus maualuga malosi grade, modulus maualuga maualuga malosi grade, diameter 0.008mm i 0.01mm, tensile malosi 1.72Gpa i 3.1Gpa, ma modulus mai le 200Gpa i le 600Gpa.O le maualuga o le malosi, o le faʻaauau pea o le toso;o le maualalo o le malosi, o le tele foi lea o le gau;


Taimi meli: Me-07-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou